Rüütel loobub vahetult enne valimiskogu… tervise tõttu

Sellele näib viitavat tänases Päevalehes avaldatud Urmet Koogi intervjuu temaga. Esiteks alustatakse intervjuud küsimusega tema tervise kohta, mitte ei lõpetata sellega. Vastusest selgub, et Rüütlil on olnud mingi operatsiooniga lõppenud aastatetagune probleem ja ta käib regulaarselt arstlikus kontrollis. Kuid täpsustavat küsimust probleemi olemuse kohta ei järgne. Igal juhul saab seda probleemi ära kasutada, kui on vaja viisakalt ja soliidselt taanduda.

Teiseks jätab intervjuu rohkem võimaluse andmisena poliitiliseks testamendiks, sest teravaid asju (mida inimesed Rüütlilt tegeliku presidendikandidaadina tegelikult teada tahaks) targu ei puudutata. No peaks ju ajakirjanik taolisel unikaalsel võimalusel küsima: kas te olite algusest peale põhimõtteline rahvuslane ja läksite süsteemi nii-öelda õõnestama seestpoolt) või kasvasite süsteemis olles (ja nähes selle tegelikku olemust) ümber?

Kogu intervjuu jätab kuidagi mulje, et Rüütlile antakse võimalus viisakalt taanduda. Mis on muidugi kiiduväärt. Aga kelle kasuks…kes võtab sellise taandumise korral üle tema poliitilise kapitali.

3 kommentaari “Rüütel loobub vahetult enne valimiskogu… tervise tõttu

  1. yeah, sul võib õigus olla, sest maarahvas tunneb ta ju kena telepoisina kohe ära. Ainult ei suuda välja mõelda, miks savisaar ei proovinudki teda varem tõeliselt promoda. Ainuke seletus oleks, et ennem tahtis Savisaar siiski ise, nüid aga mõtles ümber. Siis klapiks.

Kommenteerimine on suletud.